Door de coronacrisis eindigen veel kwaliteitsproducten in de container en dat is zonde! Frank en Thibaud helpen producenten van hun voorraad af. Dat doen ze onder andere via Instagram en Facebook waar ze een zeer betrokken achterban van duizenden Bredanaars hebben.

Het is een win-winsituatie, want de producent komt voor een eerlijke prijs van zijn voorraad af en die prachtige bloemen, zalige wijn of heerlijke groentes komen op de juiste plek terecht: bij jou!

NIEUWSTE ACTIE:
10.000 KILO POMPOENEN IN DE CONTAINER, OF TOCH NIET?!

Boer Chris uit Groesbeek zit met de handen in het haar. Weer heeft hij een overschot van 10.000 kilo pompoenen waar hij niet vanaf komt. De reden? Ze zijn te groot of te klein voor de supermarkt. Gelukkig is daar Breda Maakt Mij Blij die opnieuw in actie komt, want zoals zij zelf zeggen: “Weggooien is geen optie!”

Vorig jaar liep heel Breda uit om de pompoenen van boer Chris te redden. Een groot succes. Toch is het dit jaar wéér bal. Terwijl een deel van de pompoenen juist te hard is gegroeid, is een ander deel te klein gebleven. “Je doet je stinkende best, maar je kunt niet alle pompoenen in het perfecte formaat leveren”, aldus boer Chris. “Bovendien zijn ze allemaal van uitstekende kwaliteit.”

Terugkerend probleem
“We hebben al diverse succesvolle reddingsacties op onze naam staan, maar deze is anders”, vertelt Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij. Hij legt uit: “Bij de meeste reddingsacties is er sprake van een overschot, omdat de producent door corona niet van zijn producten af komt. Bijvoorbeeld omdat de horeca lange tijd gesloten was. Boer Chris zit daarentegen met een terugkerend probleem, doordat een groot deel van zijn oogst niet aan de strenge eisen van de supermarkt voldoet.”

Langetermijnoplossing
Vorig jaar werd er binnen een mum van tijd 10.000 kilo pompoenen gered. Dat is ook nu het doel. Je kan een setje van vier pompoenen redden, maar je kan ook kiezen voor verse pompoensoep of pompoenquiche. Hiervoor heeft Breda Maakt Mij Blij de handen ineen geslagen met Curio Hotelschool Breda. Ondertussen is het team van Breda Maakt Mij Blij bezig met een langetermijnoplossing voor deze problematiek. Thibaud: “Wist je dat er wereldwijd een derde van het geproduceerde voedsel wordt verspild. Dat is toch bizar? Hier willen wij iets aan doen!”

Doe jij mee?
De pompoenen van boer Chris worden verkocht in een set van vier stuks (Butternut, Hokaido, Spaghetti, Amoro) voor € 8,50. Voor een liter soep betaal je € 5,50 en voor een pompoenquiche voor twee personen betaal je € 6,50. Het ophaalmoment is op zaterdag 6 november bij Boerschappen in de Belcrum en bestellen kan via bredamaaktmijblij.nl/pompoenen

Breda Maakt Mij Blij