Baby geboren in Breda? Natuurlijk is dat te vieren met traditionele roze-witte of blauw-witte muisjes. Sinds kort hebben Bredase ouders er een keuze bij. Rood-witte muisjes in de kleuren van Breda.

Initiatief is van Olaf Ouwerkerk uit Rotterdam. Samen met tweelingzus Marise (40) lanceerde hij in juni groen-witte Rotterdamse muisjes. Al snel volgden Den Haag, Amsterdam en Utrecht. ,,Maar al die tijd stond Breda bij ons in de wacht.”

Trotse Bredanaars
Dat had alles te maken met hun vrienden Peter en Lianne. Trotse Bredanaars: ,,Die een kindje verwachtten.” Toen een maandje geleden dochter Jaime werd geboren, kregen ze van Olaf en Marise het eerste pakje Bredase muisjes. Een dummy. In een handgetekend pak. Nu zijn die muisjes voor alle Bredanaars beschikbaar. Officieel heten ze Stadsgenootjes. De naam ‘muisjes’ had De Ruyter al vastgelegd. Op de verpakking: de skyline van Breda. Eronder: ‘Welkom in de Parel van het Zuiden’.

Corona-geboortegolf
Ze zijn er net op tijd. Immers, de eerste corona-lockdown dit voorjaar, maakt dat Breda aan de vooravond staat van een kleine geboortegolf. Ouwerkerk had graag de eerste pakken in stijl willen aanbieden op de kraamafdeling van het Amphia Ziekenhuis. ,,Maar helaas, vanwege de coronarichtlijnen kan dat niet.” Dat de Bredase muisjes rood-wit zijn heeft trouwens nog een extra voordeel. Ze zijn genderneutraal. Dat past bij deze tijd, zegt Ouwekerk. ,,Je ziet dat ouders vaker kiezen voor neutrale kleuren in plaats van voor traditioneel blauw of roze.”  Ze zouden trouwens in Breda ook zwart-geel kunnen zijn. ,,Weten we”, lacht Ouwekerk. ,,Dat houden we in ons achterhoofd.”

Ze zijn nu ook via Breda Steunt Breda te koop. Bestel jouw dozen hieronder:

Koop Bredase Stadsgenootjes (1)

1 doos rood/witte geboorte-muisjes. Verzendkosten: € 3,95. Gratis verzending vanaf €22,95.

Koop Bredase Stadsgenootjes (3)

3 dozen rood/witte geboorte-muisjes. Verzendkosten: € 3,95. Gratis verzending vanaf €22,95.

Koop Bredase Stadsgenootjes (6)

6 dozen rood/witte geboorte- muisjes. Gratis verzending. Klaar voor het kraambezoek.

Bredase Stadsgenootjes

Bredase Stadsgenootjes
  Breda

  stadsgenootjes.nl/breda
  info@stadsgenootjes.nl
  010-3003388