Mijn naam is Lisa Tang en sinds 2012 heb ik mij defitinief gevestigd in het mooie Breda. Hiervoor woonde ik in Maleisië waar ik geboren en getogen ben.

Cats in Breda.
Voor al ruim twee jaar fotografeer ik katten in heel Breda. Dit begon als een goede manier om Breda, mijn nieuwe woonplaats, beter te leren kennen en al snel werd het een serieus project.
Elke avond trok ik erop uit om de verschillende buurten van Breda te verkennen en ik maakte mijn tochten interessanter door foto’s te gaan nemen van katten. En zo begon mijn project Cats in Breda. Doordat ik de foto’s op social media deel, trok ik de belangstelling van verschillende kanalen zoals In de buurt, Omroep Brabant en zelfs een youtube vlogger!

Bij de mensen thuis.
Nadat ik bijna alle straten van Breda meerdere malen heb afgezocht besloot ik om afspraken te maken bij de mensen thuis. Ondanks dat we midden in de coronapandemie zitten, zijn we door onze lieve katten toch ‘dichter’ bij elkaar gebracht. Het bijzondere van dit project is dan ook dat ik in aanraking ben gekomen met bewoners van Breda van alle rangen en standen, kleuren, geaardheid en levenswijze.

Het boek: Cats in Breda.
Een aantal maanden geleden besefte ik dat ik meer moest doen met mijn verzameling foto’s en de vele verhalen. Ik ben begonnen met het schrijven en maken van een boek. Hierin zijn honderden foto’s van de katten te zien met daarbij mijn ervaringen van de wandeltochten, afspraken en geschreven impressies van de kat. Dit alles is ingedeeld per buurt waardoor je Breda nog een stukje beter leert kennen. Het wordt een prachtig hardcoverboek met linnen afwerking in een groot formaat!

Crowdfunding.
Voordat het boek er mag komen ben ik een crowdfunding gestart welke mij kan helpen bij het realiseren van deze droom. Het drukken van een boek kost erg veel geld en hierbij zijn de kosten voor de editor, de vertaler (het boek wordt geschreven in twee talen) een verkooppunt/website etc. ook ingebrepen. Ik hoop dat mensen een boek willen bestellen en misschien een klein beetje extra kunnen geven om dit mogelijk te maken. Mijn insteek is nooit geweest om winst te maken op dit project en mocht het financieel gunstig uitpakken dan zal ik al het geld wat ik niet nodig heb doneren aan een goed ‘kattengerelateerd’ doel.

Bestel hier het boek ‘Cats in Breda’ >>