De eerste lunchroom van Breda bestaat inmiddels al weer bijna 38 jaar en we hopen dat u nog lang binnenstapt in onze brasserie! Chef Jurgen de Ruijter heeft ruim 9 jaar geleden het stokje overgenomen van zijn ouders, Rien en Marie-Jose. Het Stiefkwartierke was de eerste lunchroom in Breda. Het monumentale pand dateert van rond 1890 en in het verleden hebben hier nog een apotheek, een kleermaker, en zelfs de gemeente ingezeten.
Van architect tot kok
Jurgen zelf staat al vanaf zijn 14 jaar in de keuken, begon met een bijbaantje in de zaak van zijn ouders, en werkte onder andere bij de getalenteerde Franse chef-kok Hugues Marechal in het Ginneken. Zo heeft hij zich opgewerkt tot kok. Puur vanuit de praktijk. Van oorsprong is Jurgen architect, hij heeft hier voor gestudeerd aan de TU Delft en is in dit beroep bijna 4 jaar werkzaam geweest in de regio Rotterdam bij twee verschillende architectenbureaus. Maar de horeca zit in zijn bloed, en zo nam hij ruim 12 jaar geleden afscheid van het architecten bestaan. Zijn ouders wilden de zaak verkopen, en Jurgen besloot daar gebruik van te maken, en hier startte het ondernemerschap in de horeca voor hem.
Herman den Blijker heeft een belangrijke rol gespeeld in zijn ontwikkelingen binnen de horeca. Van de deelname aan het TV-programma “Hermans Kookeiland”, waar ook vier andere koppels aan deelname in Nieuw-Zeeland. Tot de samenwerking van Herman en twee sterren meesterkok François Geurds tijdens de Landelijke presentatie van het ‘Mama-diner’. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds contact met Herman en François over eventuele nieuwe projecten e.d.
Specialiteit Water en Vuur
Het Stiefkwartieke staat voor gastvrijheid, kwaliteit en gaat mee met de tijd. Er is plaats voor 55 couverts in een knusse omgeving. In de COVID-19 periode hebben we beschikking over 28 couverts binnen en 28 couverts buiten. Je kunt hier terecht voor overheerlijke macarons van TOUT, oerbrood met Argentijnse rib-eye, high-tea proeverij óf private dining met een select gezelschap. De specialiteit van het huis is toch wel “water en vuur”: een Italiaanse bol, met één deel Noorse zalm en het andere deel carpaccio, huisgemaakte truffeldressing, mesclun en een garnering van bijvoorbeeld paprika-kroepoek. In 2012, toen Jurgen net begon in het Stiefkwartierke, heeft hij de wedstrijd “Het lekkerste broodje van Nederland” gewonnen met zijn broodje Say Cheese. Deze verschijnt zo nu en dan nog steeds op de kaart uiteraard.
Private Dining
Naast de lunchroom verzorgt het Stiefkwartierke nog meer activiteiten, zoals Private Dining, Catering en andere opdrachten, zoals een bruiloft in de korenmolen in Princenhage. Private Dining kan op exclusieve locaties of het team komt bij je thuis. Dit is inmiddels landelijk, en zelfs Benelux gedekt! Een haute cuisine 7-gangen menu voor 2 -50 personen met o.a. kingcrab, kreeft en prachtige Internationale wijnen. Je wordt echt in de watten gelegd. Ze cateren op dit moment tot 250 personen!
Het Stiefkwartierke is verder vaste cateraar van Pathé Breda en verzorgen hiervoor de Ladies Nights en andere events. Ook mogen we aan onze portfolio toevoegen; Porsche Nederland, Gemeente Breda, Ministerie van Defensie, Van de Water makelaardij, Zorginstelling Groenhuysen, Schonck, Schull & Partners, House of Pertijs juwelier, VVV Breda, Automotions Breda , etc. Met carnaval verzorgen we voor de BCV of de commissie optochten vele broodjes, ontbijt en diners.
Wees welkom en stap binnen bij ons! Tot snel :))


Stiefkwartierke
Volg ons:
Mail ons:
info@bredasteuntbreda.nl
Met ♥ gemaakt door Creativity On Demand (COD) uit Breda