Dé website met alle informatie over het wapen van Breda. Als Bredanaar is Joost van Dorst altijd geïnteresseerd geweest in de geschiedenis van onze stad. Als grafisch vormgever heeft hij daarnaast bijzondere interesse in wapens en logo’s (heraldiek). Beide passies komen nu samen in het Wapen van Breda!

Waarom dit initiatief?
“In 2016 heb ik een eigen draai gegeven aan dit Bredase symbool. Dit resulteerde in een gestileerde, non-heraldische, moderne variant. Omdat ik geregeld de vraag kreeg of dit ontwerp ergens verkrijgbaar was, heb ik een website opgezet om dit ontwerp en achtergrondinformatie aan mijn mede-Bredanaars aan te bieden. In samenwerking met verschillende heraldici, historici, stadssociëteit “De Oranjeboom” en het stadsarchief, heb ik grondig onderzoek gedaan naar dit wapen. Nu wil ik deze informatie graag voor iedereen beschikbaar maken en overzichtelijk presenteren.

De site was ooit bedoeld als kleine webshop, maar is nu uitgegroeid tot een waar kennisplatform met pagina’s vol informatie, een historische tijdlijn, vormgeving van het wapen door de jaren heen, uitleg en herkomst van de symboliek, afbeeldingen van het wapen in het huidige straatbeeld, en nog veel meer. Het beantwoordt alle mogelijke vragen over het Wapen van Breda en is ook nog eens interessant en leerzaam voor alle Bredanaars, jong en oud.” Na twee jaar onderzoek en voorbereiding is dit kennisplatform nu (eindelijk) live!

2bloom

Wapen van Breda

Wapen van Breda
Graaf Hendrik III laan 137C, 4819 CE Breda

  wapenvanbreda.nl
  info@jvdgraphicdesign.nl
  06-44643010